BüYüLENME HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın vakaları biröte binada en kesif karşılaşılan ve gerçek tehlikelere kez heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin sağlanması yalnızçlanır.

Fakat yangındaki panik anında ansızın binaya başlamak talip hevesli sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile kabil olacaktır.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedi pozisyon takkadak bapnın muhtemel olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Elektrikler kesik başüstüneğunda da geceleri parlayan bir gestaltda olan bu hatlar korkulu durumların minval göstericisidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Ana özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok koca sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın güvenli kaçışını sağlayan yangın merdiveni bapsı top yangın anında binayı vazgeçme buyurmak karınin kullanılmalıdır. Sair nedenler yürekin değerlendirmek yahut yangın merdiveni kapısını önüne engeller almak, yangın bapsına giden koridoru mevsimli mevsimsiz malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç çabucak bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler bakış önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, spontane kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıkan kötüın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek sinein kapının sapa defosuz kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Sertifikasız yangın kapıları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir alternatif sunar.

Yangın merdiveni kapısı, binada süregelen yangınlarda insanların hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayan baplardır. Kendi kendine kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonrasında emniyetli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni bapsı, gerekli standartlara şayan olarak yapım edilmiş olduğu zaman uzun müddet iş verebilmektedir. Elbette falmlarının tertipli yapılması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni imal etmek ve montajını çıkarmak binaların yangından korunması sinein elzemdir.

Yangın kapısı elbette bakım dokumalmalıdır? Yangın kapıları sistemli bakım gerektirir. Bakım, Yangın Kapısı yangın kapısının davranışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek için önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, kapının haklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının kontrolör edilmesini ciğererir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this page